Villamosipari kivitelezés

Üzemek, áruházak, üzemanyagtöltő állomások, társasházak, éttermek elektromos karbantartása és felújítása

Szerződött partnereinknél megelőző karbantartással, non-stop ügyelettel, a hibaelhárítás azonnali megkezdésével minimalizáljuk a meghibásodásból adódó állás időket. Mi gyors és precíz munkavégzéssel orvosoljuk villamossági problémáit. Rugalmas munkavégzéssel alkalmazkodunk az üzem igényeihez, elkerülve ezzel az üzemidő kiesés. Ügyfeleink kiszámítható és megbízható partnerként számíthat ránk, hiszen mindig egyedi karbantartási szerződéseket kötünk előre meghatározott árakkal és a szükséges anyagok biztosításával. Ne feledje, a megelőzés, a tervszerű karbantartás a legjobb hibaelhárítás!

Ipari kivitelezés, zöldmezős beruházások, bérmunka

Zöldmezős beruházások, villamosipari, irányítástechnikai és pneumatikai rendszerek kivitelezését, azokban részfeladat elvégzését is vállaljuk. Az angol és német nyelv ismeretével rendelkező munkatársaink külföldi munkáik során jól beilleszkednek a nemzetközi kivitelezői környezetbe. 10-15 fős kivitelezői csapatunkat villanyszerelők, technikusok és mérnökök alkotják, akik nagy teherbírással és szakmaisággal végzik munkájukat. Bérmunkákat vállalunk belföldön és külföldön, akár az Európai Unión kívüli országokban is. A sikeres kivitelezésében nagy segítséget jelent munkatársaink ambíciója az otthonuktól távoli, hosszabb-rövidebb idejű munkavégzések alkalmával.

Közvilágítás kialakítása

Közvilágítás kiépítése és korszerűsítése, illetve térvilágítási rendszerek kiépítése, felújítása, hibaelhárítás, kandelláberek állítása, a hozzátartozó földmunkák végzésével is foglalkozunk. Gyalogos átkelőhelyek megvilágításának kialakítását, sérült közvilágítási oszlopok cseréjét, továbbá alvállalkozók bevonásával a legösszetettebb feladatok generál kivitelezését is vállaljuk teljes ügyintézéssel (engedélyeztetés, tervezés, közműegyeztetés). Komplett szolgáltatásunkkal levesszük a terhet a válláról!

Mérnöki tanácsadás, tervezés


Épületek erősáramú és gyengeáramú tervezése, kivitelezése

10-15 fős kivitelezői csapatunkat villanyszerelők, technikusok és mérnökök alkotják, akik nagy teherbírással és szakmaisággal végzik munkájukat. Pl. Erősáramú- és vezérlőszekrények készítése, bekötése, felújítása, kábelcsatornák kiépítése, terepi kábelezés.


Irányítástechnikai feladatok

A technológiai leírások alapján leegyeztetjük a felhasználóval a funkcionális specifikációt. Ennek kölcsönös elfogadása után indulhat a tervezés és a kivitelezés. Ez a rendszer bonyolultságától és az elvárástól függően lehet PLC-s megvalósítás HMI kezelőpanel segítségével, vagy erre az alapra épülő monitorozó és adatgyűjtő (SCADA) rendszerrel is kiépülhet, beleértve a forráskódok fejlesztését is a rendszerekhez (pl: SIEMENS S7 PLC program megírása).


Felügyeleti rendszerek

A komplex rendszerek általában igénylik az állandó felügyeletet, amit kezelőpanelek segítségével tudunk megvalósítani. Adatgyűjtési, esetleg távfelügyeleti igény esetén azonban szükség lehet monitorozó és adatgyűjtő rendszerek kiépítésére is. Ezek a rendszerek már képesek pl. jogosultsági szintek, riasztások, események kezelésére is (pl: iFix SCADA konfigurálás). Komplett ipari gyártósorok esetén a megvalósítás történhet akár DCS rendszer kiépítésével is (pl: DeltaV programozása).


Szerviz szolgáltatások

Az elkészült rendszerek időszakos, rendszeres, vagy eseti karbantartását, bővítését, technológiai változtatások lekövetését is tudjuk vállalni a megállapodások szerint.


Projektek levezetését vállaljuk német és angol nyelvterületen is!

Jelmagyarázat

PLC – Programmable Logic Controller (Programozható logikai vezérlő) az ipari folyamatirányításban használt vezérlő egység. Kialakítása a szélsőséges ipari körülményeket bíró, robusztus, zárt, szennyeződésre, hőmérsékletre és rázásra nem érzékeny kivitel.

SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition (Felügyeleti beavatkozó és adatgyűjtő rendszer) számítógép vezérelt rendszer, mely felügyeli és vezérli az ipari folyamatokat, rendszerint PLC vezérlések képezik az alapját.

DCS – distributed control system (Folyamatirányító rendszerek) magukba foglalják a kontrollereket, úgy mint a PC-ket. Elosztott, mivel az egyes feladatok ellátását nem csak egy, de több kontroller is végezheti.

Villamossági anyagok kereskedelme


Magyarországi gyártású kábelek

SIEMENS PLC egységek és kiegészítőik

Épület automatizálási rendszerek alkotóelemei

Villanyszerelési kellékanyagok, forgalmazása